Pokud znáš ponožkoboty Skinners (také je můžeš znát pod pojmem Skinners boty), tak věřím, že si každý dokáže najít své důvody, proč si tuto obuv zamiloval. U některých to je design, cena nebo třeba také praktičnost.

Pokud je neznáš, zde ti nabízím několik důvodů, které jsou pro mě zajímavé a na základě čeho jsem si je tak oblíbil.

1. Vyplatí se chodit naboso?

První otázka, která tě napadne může být, proč bych měl chodit naboso a případně má to nějaký výhody oproti normální obuvi? Nebudu tě tady trápit nějakou historií, ale obecně jde o to, že chození naboso je pro chodidla daleko více přirozenější než chození v pevné obuvi. Díky tomuto chození posílíš svaly na nohou, klouby, podpoříš správný postoj těla, stimuluješ reflexní body na nohou atd.

2. Odolnost Skinners tě překvapí

Skinners se od klasických bot zásadně liší. V podstatě se jedná o ponožky s posílenou podrážkou, která zabraňuje okamžitému protržení. Místo pojmu „boty“ či „ponožky“ je tedy vhodné hovořit o „ponožkobotech“. Úplet ponožkobot je vytvořen z kombinace přírodních a syntetických vláken, což zajišťuje účinné odvádění vlhkosti. Navíc jsou mimořádně pohodlné a dokonale se přizpůsobí vaší noze. Podrážka je vyrobena z odolných polymerů, což zaručuje výbornou odolnost a dlouhou životnost. Součástí ponožkobot jsou také vyjímatelné stélky, které zlepšují odvod vlhkosti a přispívají k vyššímu komfortu. 

Reakce lidí, kteří vidí ponožkoboty Skinners poprvé, bývají často spojeny s obavou o jejich rychlé opotřebení. Nemusíš se vůbec čeho obávat. Sám jsem byl po prvním použití velmi překvapen, měl jsem stejné pochybnosti ohledně toho, kolik toho vydrží. Podrážka je překvapivě pevná a po prvním výletu ven zmizí jakékoli obavy. Při chůzi máte pocit, jako byste opravdu chodili naboso.

zdroj obrázku: outdoorlive.cz

3. Kde můžeš využít svoje Skinners?

Toto naprosto miluji na Skinnersech, můžeš je využít relativně pro všechno, co tě napadne. Jsou to hory a obecně cestování, při cvičení, na pláž a do vody, dokonce jsem viděl, že je někteří využívají na skateboardu. Jak je využíváš ty?

4. Jsou překvapivě lehké a skladné

Najdeš skvělého parťáka na cesty, jelikož Skinnersy jsou opravdu extrémně lehké a skladné a to považuji za opravdu velký benefit. Jeden pár váží pouze 160g. Pokud se chystáš na delší trek nebo jenom máš v plánu si vzít s sebou někam provizorní boty, tak tyto ponožkoboty ti opravdu pomohou. 

zdroj obrázku: https://skinners.cc/

5. Skinnersky jsou antibakteriální

Možná tě to překvapení, ale tyto ponožkoboty jsou dokonce i antibakteriální. Brání množení bakterií, tím pádem vydrží déle, aniž by zapáchaly. 

TIP: Výrobce pro podporu této vlastnosti doporučuje nosit do skinnersek tenké ponožky.

6. Nadchnou tě bezproblémovou údržbou

Pokud je často používáš, tak je potřeba myslet i na jejich údržbu, aby ti vydrželi, co nejdéle. V tomto věřím, že tě potěším. Náročné na údržbu opravdu nejsou. Pokud jsou špinavé, tak bohatě stačí je opláchnout ve vodě a nechat vysušit. Občas dělávám i to, že vytáhnu tenkou stélku, celé Skinnersy otočím naruby a nechám je vyvětrat na sluníčku. Pokud už jsou opravdu hodně špinavé, tak je dávám do pračky a to na 30°. Při praní však nepoužívej změkčovadla ani sušičku.

7. Firma Skinners je ryze česká

Pokud fandíš českým značkám, tak tě určitě potěší, že Skinners je česká značka, která vznikla už v roce 2014. Pokud tě zajímá i trocha té historie, tak se musíme vrátit několik let zpátky. Samotný nápad se zrodil v Norsku v létě 2014, kde pracoval Petr Procházka jako kuchař. “Aha moment” přišel, když si jeho kamarád poranil nohu a chůze v botách se tak stala velmi omezující. Jelikož mu chtěl pomoci, tak si vzal do ruky cestovní šití a materiály, které našel na blízkém staveništi a díky tomuto se vytvořil první prototyp Skinners.

Za tu dobu jsi mohl slyšel o firmě skrz různé startovače ať už pro český trh nebo zahraniční.

8. Výroba je šetrná k životnímu prostředí

Vzhledem k tomu, že Skinners jsou kompletně ručně vyráběné v Evropě, jsou striktně dodržovány právní předpisy Evropské unie. Nepoužíváme žádné toxické změkčovadlo a použité sloučeniny jsou zcela bez obsahu ftalátů. Výrobní odpad je minimalizován pod hranicí 1 %. Jednoduše řečeno, výroba Skinners NENÍ spojena s poškozováním lidí, zvířat nebo životního prostředí.

9. Cena je velmi příznivá

Pokud už máš doma nějaké barefoot boty, tak máš určitě docela jasnou představu o tom, kolik tyto boty stojí. Výhoda Skinnersek je ta, že je můžeš použít pro různé typy sportů nebo na túru. Díky tomuto nebudeš muset vždy kupovat samostatný pár bot, ale budou ti stačit pouze ponožkoboty. Pokud uvážíš také výše uvedené výhody, tak za mě je tento výrobek naprostým unikátem a vřele jej doporučuji dále.

Mohlo by tě ještě zajímat:

Zdroj: [zdroj: https://skinners.cc/cs/cms/faq]